W dniu 8 grudnia 2022 roku wyszliśmy z klasą z okazji mikołajek do
pizzerii „Anakonda” przy ul. Batorego 42 w Bytomiu.
Na początku umyliśmy ręce, ubraliśmy fartuchy i zaczęliśmy od ciasta.
Pan Baski Oski wytłumaczył nam dokładnie jak rozwałkować ciasto oraz jak
przełożyć je na blachę. Całe ciasto wyłożyliśmy sosem i dodatkami. Gdy
skończyliśmy, podchodziliśmy do kuchni oraz wkładaliśmy pizze do piekarnika.
Gdy pizze były gotowe, z wielką chęcią zjedliśmy je, a także śpiewaliśmy
piosenki. Każdy miał całkowicie inna pizzę z różnymi dodatkami.
Na koniec dostaliśmy dyplomy i autografy od Baskiego Oskiego.
Myślę, że wszyscy powinni przyjść kiedyś do tej pizzerii na warsztaty, bo
są świetne. Każdemu przyda się lekcja pieczenia pizzy.
Emilia Dwornik