Nasza klasa postanowiła spróbować swoich sił w niełatwej sztuce kulinarnej. Po wysiadce w centrum Chorzowa i krótkim spacerze dotarliśmy do naszego celu– pizzerii „Drewniany Bocian”, gdzie miały się odbyć nasze warsztaty kulinarne. Pan Jakub– właściciel pizzerii bardzo ciekawie opowiedział nam o pracy szefa kuchni. Pokazał różne składniki przydatne do zrobienia pizzy. Niektórym z nas udało się nawet z zawiązanymi oczyma– czasami tylko wyłącznie po zapachu odgadnąć, jaki to produkt. Jesteśmy nieźli!!! Ale najlepsze było przed nami. Każdy z nas mógł samodzielnie wykonać swoją pizzę krok po kroku. Wałkowaliśmy, ugniataliśmy, smarowaliśmy sosem by wreszcie położyć nasze ulubione składniki. Potem pozostało tylko czekać.... A gdy już każdy z nas nasycił swój „głód”, czekał nas jeszcze konkurs plastyczno– pisarski. Cóż się okazało: Paweł, Weronika, Łukasz za swoje prace otrzymali dyplom i nagrodę do zrealizowania w pizzerii.