Szkoła Podstawowa nr 4

im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu

Wtorkowe zajęcia, które odbyły się w ramach projektu "Fast food, czy slow food", w całości poświęcone były jabłkom, które są chyba najbardziej popularnymi rodzimymi owocami:)

jablka2018warsztaty

O tym, że warto jabłka jeść, pod różnymi postaciami przekonywała - uczniów Edterka, oraz uczniów klasy 3c - pani Ilonka.

jablka2018warsztaty2

Uczestnicy warsztatów poznali różne gatunki jabłek - dowiedzieli się nie tylko jakie mają nazwy, ale także czy są soczyste, twarde i jak smakują (słodkie, kwaśne itd:). 

jablka2018warsztaty23

Ta forma nauki bardzo nam przypadła do gustu - nie dość, że ciekawie to jeszcze smacznie:)

jablka2018warsztaty234

Druga część warsztatów odbyła się w Muzeum Górnośląskim. Tym razem o jabłkach w sztuce i nie tylko:) opowiadała pani Ania oraz pan Marek.

jablka2018warsztaty2345

Uwrażliwiła nas na postrzeganie kolorów jakimi mienią się te pyszne owoce. Zachęceni do obserwacji martwej natury i pod czujnym okiem fachowca powstały przekolorowe papierowe odzwierciedlenia jabłuszek.

jablka2018warsztaty23456

Na koniec odwiedziliśmy dział etnograficzny, gdzie dowiedzieliśmy się jak to nasze "starki" dbały o to, by ich dzieci - jadły dobrze i zdrowo:)

jablka2018warsztaty234567

1% dla mojej szkoły

Akademia Kompetencji

Zapisy do I klasy 2019-2020

Copyright © 2024 SP nr 4 Bytom. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.